Tips voor de Ideale Tuin

Zoals reeds vermeld weergeeft de ideale tuin uw persoonlijkheid. Denkt u maar aan de drukke werkdagen die elke dag ervaart, dan is privacy en rust, geur,kleur en water hetgeen dat u totaal zal doen ontspannen.

Privacy en rust

Voor velen van ons gaat de voorkeur uit naar het creëren van een eigen rustig plekje buiten. Een hoge heg of tralies met wat klimplanten schermt u lekker af en is strelend voor uw gezondheid. Maar ok zij die rust geen “must ” vinden en meer hebben aan de bestrating in plaats van een hoge heg kunnen kiezen voor miniatuur plantjes of potten vol planten.

Geur

Een aspect van een tuin die de meeste gevoelens oproept. Een bloem of plant zal het sterkst geuren in de avonduren, te bedenken dat de prachtige dim tuinverlichting het geheel compleet maakt. Ook bij dag heeft u mooi uitzicht als u denkt aan de vlinders en de vogels die worden aangetrokken door de heerlijke geurplanten.

Kleur

De populaire groene natuurkleur van de verschillende bladeren kan een tuin opleveren die veel eenheid uitstraalt. Bovendien zijn er veel tinten groen, veel bladvormen en wordt het zonlicht op zoveel manieren gevangen. en tuin zonder bloemen kan al ongelofelijk afwisselend zijn, mooier wordt het nog met wat bloemen erbij.

Water

Water is onbetwist een van de wezenlijkste structuuronderdelen van een tuin. Het geeft de tuin een extra dimensie. U heeft keus uit stilstaand water waarin de wolken zich spiegelen of het levendige geluid van een fontein of een waterval. Een vijver is best leuk om te hebben met de leuke waterplanten en de sierlijke vissen. Het is een lust voor het oog voor alle natuur liefhebbers..

Comments are closed.